Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

Puskás Kinga vagyok. 2017. júniusába szereztem meg a kisgyermekgondozó-nevelő felsőfokú szakképesítésem.Azóta dolgozom a kisgyermeknevelői szakmába, mivel  szerettem volna bővíteni a tudásomat, ezért elvégeztem egy  Montessori alaptanfolyamot. Úgy érzem a  szakmába nincs megállás, ezért 2023 augusztusában elkezdtem az egyetemi tanulmányaimat  mint kisgyermeknevelő immár diplomás levelező képzésen tanulok, hogy ezalatt is sok tapasztalatot és gyakorlatot szerezhessek,. Régóta tudom, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni. A gyerekek a mindennapjaik jelentős részét töltik a bölcsődében, ezért fontosnak tartom, hogy nyugodt, pozitív légkört bíztosítsak számukra, hogy jól érezzék magukat. Szeretem, hogy részese lehetek fejlődésüknek, mindennap arra törekszem, hogy a legjobb tudásom szerint segíthessem, fejlesszem őket. Ehhez elengedhetetlennek tartom a kreatív alkotótevékenységeket és a sok-sok éneklést, mondókázást, mozgást  a gyerekekkel.

„A tanítás kimerül egy egyszerű gesztusban, elég egy célzás,egy érintés – ahhoz, hogy a gyermek nekilendüljön. (Montessori 1965,58-59) „

Takács Kata

Erősségek:                                                          

 • Ének- zenei nevelés

 • Szabadidős tevékenységek megszervezése

 • Határozottság

 • Gyermekek beilleszkedésének elősegítése

Tapasztalat

 • Gyerekfelügyelet

 • Szakmai gyakorlat

 • Fecsegő Tipegő és Eszterlánc Családi Bölcsőde kisgyermeknevelője

Készségek

 • Jó kommunikáció

 • Felelősségtudatosság

 • Munkafegyelem, pontosság

 • Konfliktus megelőzés,-kezelés

 • Nyugodt légkör teremtése

 • Szükséges gondozási tevékenységek ellátása

 • Jó kapcsolat gyermekkel és szülővel egyaránt

 • Angol nyelv -alapszint

 • Jó együttműködő képesség

Tanulmányok

 • Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

Horváth Viktória vagyok. 2020-ban végeztem el a MACSKE által indított tanfolyamot mint bölcsődei kisgyermeknevelő. 2023-ban elvégeztem a Raabe által indított A mese szerepe a bölcsődés korosztály nevelésében című kurzust. 3 éve foglalkozom gyerekekkel. A kisgyermeknevelői munkát az egyik legszebb hivatásnak tartom. Nagyon szeretem a szakmámat. Jó érzéssel tölt el, hogy segítőjük lehetek az életük leghatározottabb részében. Célom az, hogy nyugodt légkört biztosítsak a gyermekek számára, jó kapcsolatot alakítsak ki a kisgyermekekkel és a szülőkkel egyaránt, valamint fontosnak tartom a feltétel nélküli szeretetet, gondoskodást.❤️

“Légy az a felnőtt, akire gyermekként szükséged lett volna”

Tamaskovics Réka vagyok, Nyíregyházán születtem és azóta is itt élek. 2020-ban szereztem meg a diplomámat a Nyíregyházi Egyetemen csecsemő-és kisgyermeknevelő szakon. A szakmai gyakorlatom a Micimackó Bölcsődében töltöttem. 2023. Januártól dolgozom a Fecsegő Tipegő és Eszterlánc Családi Bölcsődében. A fecsegő csoport egyik kisgyermeknevelője vagyok. Nagyon szeretem a munkámat, figyelni a gyerekek testi-lelki fejlődését. Fontos számomra hogy a gyerekek örömmel járjanak bölcsődébe és hogy kiegyensúlyozott légkört tudjak biztosítani számukra. Célom, hogy a mindennapjaikat szebbé tegyem, a fejlődésüket előre mozdítsam, a szülőkkel pedig jó kapcsolatot alakítsak ki.

Kedves oldal látogatók! Bilincsi Anett vagyok, a Fecsegő Tipegő és Eszterlánc családi bölcsőde egyik kisgyermeknevelője. A szakmával kapcsolatos tanulmányaimat a Debreceni SzC Irinyi János technikumban végeztem. Céltudatosan választottam ezt a hivatást, mivel mindig is tudtam, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Munkámban törekszem, hogy olyan biztonságos légkört teremtsek, ahol a gyermekek jól érzik magukat, lehetőséget kapnak a társas kapcsolatok megtapasztalására, a közös élményekre. Számomra lényeges a szülőkkel való bizalmi kapcsolat kialakítása a gyermekek harmonikus fejlődéséhez. Fontosnak tartom továbbá, hogy egy kisgyermeknevelő legyen támogató, türelmes és végtelenül tudjon szeretni! Hiszen,

„Csakis szeretettel lehet eredményesen nevelni!”

Szilvási Viktória vagyok. Mindig is magamévá éreztem ezt a szakmát, éppen ezért kisgyerekkel foglalkozni nagyon jó érzéssel töltött el amikor még nem mint kisgyermeknevelő, hanem pedagógusként foglalkoztam gyerekekkel. Később  2022- ben szereztem meg a  képesítésemet, mint kisgyermeknevelő a Krúdy Oktatási Központban. Szakmai gyakorlatomat a Napsugár Bölcsödében és a Bocskaikerti Mini bölcsödében töltöttem. Édesanyaként arra törekszem, hogy munkámat teljes odafigyeléssel, szívvel-lélekkel, türelemmel és együttérzéssel végezzem. Igyekszem a kisgyermekekkel olyan kapcsolatot kialakítani, hogy a bölcsödét második otthonuknak tekintsék, ahová örömmel érkezzenek minden nap, hiszen a szülők legféltettebb kincseit bizzák ránk. Nyitott és közvetlen személyként törekszem szeretettel, felelőségteljesen, türelemmel, kreatívan, szakmailag felkészűlten végezni munkámat, melyre hivatásként tekintek.

” A szeretet soha el nem fogy, mindaz, ami bennünk van, gyerekkorunkban ültették el bennünk „

Lantos Judit vagyok. 2023 január óta dolgozom a Fecsegő Tipegő és Eszterlánc Bölcsiben mint segítő munkatárs és dajka. Segítem a kisgyermeknevelők munkáját,  a napi feladataim közé tartozik, hogy a gyerekeknek reggelit, tízórait, ebédet és uzsonnát készítsek. Nagyon szeretem a munkám, szeretek a gyerekek közt lenni, szeretem a családias légkört, a munkatársaimat. Édesanyaként fontos számomra az is, hogy egy mosolygós, kiegyensújozott és szeretetteljes környezetet alakítsunk ki.

„Az élet túl rövid ahhoz,hogy ne szeresd azt,amit csinálsz.♥️

„Azok a dolgok tesznek egyedivé, amiben különbözök másoktól”

A világ legcsodálatosabb dolga szívünk alatt hordozni egy magzatot, és életet adni egy kisbabának ,hiszen ilyenkor teljesedhet ki igazán nőiességünk. Ilyenkor élhetjük meg az anyaságot, annak minden nehézségével és szépségével együtt.
A nevem Olszewszki Mónika, nő, anya, nagyi, csecsemő és kisgyermeknevelő és óvodapedagógus. Elkötelezett vagyok a gyermekek és a kismamák iránt. Munkám, ismereteim, tapasztalataim alapján, elsők között nyitottam meg 2009 ben a Fecsegő és Tipegő családi bölcsődét, majd 2011 ben az Eszeterlánc családi bölcsődét.
Saját élményeimet természetesen a saját gyermekeim megszületése és az azt követő időszakhoz teszem, amikor ugyanis ráébredtem arra, hogy milyen csodálatos dolog a születés és a gyermekek gondozása, nevelése.
Valamikor régen távol a hazámtól Németországban szültem meg első 2 gyermekemet ,mindössze 19 és 20 évesen, tapasztalatlanul, idegen környezetben… Nagyon sok tapasztalatot szereztem,sokat kaptam,amit emlékeimben máig őrzök. A hely alkalmat adott arra, hogy mélyebben belelássak a születés csodálatos történetébe, majd azt követően a gyerekek nevelésébe. Innen indulva,elhatározással, céllal pár évig kisgyermeknevelőként dolgoztam – immár itthon – egy állami intézményben, majd megnyitottam a családi bölcsődémet.
A családi bölcsőde, nálunk tényleg családias hangulatú, tele mosollyal és vidámsággal. A légkör amiben dolgozunk,meghatározza a kisgyermekek első elválását a szülőktől, ezért erre nagyon figyelek, hiszen a kisgyermekeknek meghatározó szerepet tölt be az első pár év a kis életükben. Munkám közben folyamatosan képzem magam,új irányok, új dolgok is beléptek a munkámban melyek a kisgyermekek első 3 évére szól. A családi bölcsőde vezetése mellett végigkísérhetem a gyerekek mindennapjaiban kialakuló nevelési nehézségeket de ennek szépségét is. Végigkísérve a nevelési elveket és tapasztalva, hogy milyen egyszerű is a gyermeknevelés, hiszen sok családdal együtt oldottunk meg kisebb – nagyobb feladatokat a gyermekeik körül. Közben megszületett harmadik gyermekem , immáron itthoni környezetben,így már egy másabb, tapasztaltabb életciklusban adhattam és tapasztalhattam meg egy kisgyermeknevelést. Ezután a saját unokáim megszületését élhetem át, és azt tapasztaltam,hogy nehezen vonatkoztattam el a munkám és a nagyi szerep között, így immáron kiderült, hogy a elkötelezettség a munkám iránt végig kíséri az életem.

Tanulmányaim
-Csecsemő és kisgyermeknevelő
-Óvodapedagógus
-Családi bölcsőde vezető / oktató
-Kisgyermekek napközbeni ellátását segítő oktatás (zene, torna,kézműves foglalkozás)
-Örökbefogadási tanfolyam (pszichológiai )
-Laktációs ( szoptatási tanácsadó) – ÖNKÉNTES alapon
-Fejlesztőpedagógus ( folyamatban)

„Én azt hiszem gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi”

Címünk

Debrecen, Kút u. 34.

Nyitvatrtás

Hétfő-Péntek : 8:00-16:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon

06- 70/ 70-37-912

Email

mihalymoni16@gmail.com